Zo maak je donkere oksels lichter!

Oorzaak donkere oksels?

skinlight, skinlight creme, huid bleken, pigmentvlekken bleken

Donkere oksels komen veel voor bij zowel vrouwen als mannen. Donkere oksels kunnen ontstaan naarmate je ouder wordt, maar kunnen ook al van jongs af aan donkerder zijn dan de rest van je lichaam. Het hebben van donkere oksels is iets heel onschuldigs waar je eigenlijk helemaal niets aan kunt doen. De oorzaak is vaak te vinden op erfelijk gebied, wanneer je het op latere leeftijd krijgt dan kan het iets te maken hebben met je zweetklieren, het gebruik deodorant, een droge huid of een ophoping van dode huidcellen.

Wanneer je oksels donkerder zijn dan de rest van je lichaam en dit begint op te vallen, dan zorgt dit in de meeste gevallen voor onzekerheid. Het hebben van donkere oksels is niet levensbedreigend en duidt ook niet op ziekte. Het kan wel psychologische gevolgen hebben in de vorm van onzekerheid.

Hoe kom ik van donkere oksels af?

Wanneer de oorzaak bij jou niet op erfelijk vlak te baseren valt, dan kun je middels heel wat trucjes van je donkere oksels afkomen. Je donkere oksels lichter maken kan via onderstaande tips en trucs. Hieronder een korte opsomming van manieren die veelal goed helpen.

  • Gebruik drie keer per week een scrub om de dode huidcellen onder je oksels te verwijderen. doe dit gedurende 4 weken. Het is wel belangrijk om je oksels goed te blijven hydrateren. Gebruik een goede bodylotion zoals die van vaseline om de huid te verzorgen.
  • Kies voor een natuurlijke deodorant. In de meeste reguliere deodorants zitten veelal irriterende bestandsdelen voor de huid. Door irritatie, bijvoorbeeld na het scheren, kan je huid anders gaan reageren waardoor de huid na een lange periode donker kleurt.
  • Last van een droge huid? probeer de huid dan goed te hydrateren. Gebruik ook hier het liefst vaseline of een andere natuurlijke bodylotion.

Kan ik nog iets anders gebruiken?

Helpen bovengenoemde oplossingen niet of niet voldoende? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om een crème aan te schaffen die donker pigment lichter maakt. Een dergelijke crème is niet duur en werkt zeer effectief.

486 Banner

Reacties zijn gesloten.