Donkere oksels door scheren

Donkere oksels door scheren – Donkere oksels zijn erg vervelend, vooral in de zomer. Er kunnen meerdere redenen zijn waardoor je oksels donker worden. Zo kan het gebruik van deodorant hiervoor zorgen, maar bijvoorbeeld ook overmatig zweten of een slechte hygiëne.

De huid van je oksels is erg dun en teer en raakt dus snel geïrriteerd. Soms krijg je donkere oksels door scheren. Er zijn vele middelen op de markt om je oksels te bleken. Je kunt dit zelf doen of je kunt het laten doen bij een kliniek. In beide gevallen geldt dat het vaak op korte termijn verholpen kan worden.

Een donkere waas door scheren (Donkere oksels door scheren)

De donkere huid na het scheren kan ontstaan omdat je je haartjes tot net boven de huid weg scheert. Hierdoor ontstaat een donkere waas. Dit zijn dus gewoon de donkere haartjes die net onder de huid blijven zitten. Om dit te voorkomen kun je ervoor kiezen om je oksels niet meer te scheren. Als alternatief zou je bijvoorbeeld kunnen epileren of harsen. Je hebt dan geen last van donkere oksels door te scheren.

Meerdere oorzaken van donkere oksels

Het komt ook voor dat donkere oksels worden veroorzaakt door een concentratie aan dode huidcellen. Deze huidcellen zitten vast in hele kleine putjes in je huid. Om deze dode huidcellen te verwijderen kun je het ex foliëren met een product dat melkzuur bevat. Een huidaandoening kan ook de oorzaak zijn van donkere oksels. Een voorbeeld hiervan is Acanthosis Nirgricans, een verdikking van de huid die vaak donker verkleurd is. Het lijkt hierdoor dat de huid vuil is. Heb je last van deze aandoening, ga dan altijd naar je huisarts. Het is te herstellen, al zal je meerdere behandelingen nodig hebben voordat je resultaat ziet.

 

Donkere oksels bleken na langdurig scheren kan!

Mogelijk heb je er nooit echt bij stilgestaan. Door langdurig scheren en of mogelijk met een bot mesje scheren beschadigd de huid van de oksels. Hierdoor verkleurt deze huid helaas meestal donkerder. Om deze huid weer een mooie en gezonde skintone te geven is het mogelijk om Skinlight te gebruiken. Met deze crème kun je in circa 1-2 maanden de huid weer een stuk mooier dus gezonder laten lijken.

Donkere oksels door scheren, donkere oksels scheren

Reacties zijn gesloten.