Van lelijke zwarte oksels afkomen

Last van zwarte oksels? Dan ben je zeker niet de enige. Dit fenomeen komt veel voor bij zowel mannen als vrouwen. Wanneer je donkere oksels hebt dan heeft dat niks te maken met je gezondheid. Men vindt het over het algemeen heel erg lelijk en schaamt zich hier dan ook voor. Dat kan voor veel stress zorgen. Middels dit artikel hoop ik je er van af te helpen zodat je zonder stress dat leuke t-shirt aan kunt trekken.

Ontstaan van zwarte oksels

Zwarte oksels komen vooral veel voor bij mensen met een licht getinte tot donkere huidskleur. De donkere verkleuring kan door heel wat oorzaken ontstaan. Hieronder een lijstje met de meest voorkomende:

hoe van zwarte oksels afkomen

  • Erfelijkheid: wist je dat je donkere oksels ook kunt erven? Komt deze huidkwaal veel voor bij jou in de familie? Dan heb je grote kans dat jij dit ook krijgt.
  • Veel scheren: vooral als vrouw zijnde wil je graag mooie en gladde oksels hebben. Maar helaas is scheren niet zo heel goed voor je okselhuid. Zo kan de huid heel schaal en dof worden. Ook maak je de huid uiteindelijk dikker. Hierdoor lijkt de huid onder je oksels donkerder.
  • Deodorant gebruik: na het scheren direct deodorant gebruiken is niet goed voor de huid. De huid onder de oksels raakt hierdoor erg geïrriteerd en verstoort. Hierdoor kun je helaas ook een doffe kleur krijgen.

Hoe kom je van zwarte oksels af?

Er zijn verschillende manieren om van donkere oksels af te komen. Zo kun je eerst de natuurlijke methodes proberen, en daarna eventueel overstappen op de iets ruwere methodes. Hieronder de verschillende remedies nader uitgelicht.

  1. Citroen scrub: je oksels scrubben met citroen blijkt heel effectief te werken. Zo kun je snel dode huidcellen verwijderen, en de oksels iets oplichten door de citroen. Citroen bleekt namelijk de huid op een milde manier. Let er wel op dat je de oksels niet uitdroogt! Na het scrubben altijd goed hydrateren met een bodylotion of vaseline.
  2. Huidverlichtende crème: wanneer eerdergenoemde methode afdoende werkt en te weinig resultaat bied. Dan kun je er altijd nog voor kiezen om de oksels op te lichten met een huidverlichtende crème. Dergelijke crèmes zorgen ervoor dat de huid binnen 4-12 weken lichter wordt. Kies wel altijd voor een natuurlijke crème die je langdurig kunt gebruiken.

Reacties zijn gesloten.