stappenplan voor mooie oksels

stappenplan voor mooie oksels -Met deze tips maak jij je oksels weer lichter

stappenplan voor mooie oksels – Er is op het internet de wereld aan informatie te vinden als het gaat over het bleken van je oksels. Toch leek het ons handig om je 5 tips om van donkere oksels af te komen te geven.

stappenplan voor mooie oksels

Niet scheren met een scheermesje

Deze tip is eerder om het te voorkomen, maar we willen hem toch niet weglaten. Het scheren met een scheermesje lijkt natuurlijk heel ideaal, maar je haalt feitelijk alleen de haren die in het zicht zijn weg en de wortel blijft dus gewoon zitten. Hierdoor zie je dus iedere keer stoppels zitten en dat is nou juist wat je wilt voorkomen. Daarnaast kunnen scheermesjes voor huidirritatie en ingegroeide haartjes zorgen.

Het scrubben van de huid onder je oksels

Scrubben is misschien niet de meest zachtzinnige manier om van donkere oksels af te komen, maar het werkt wel. Doe dit iedere ochtend en iedere avond, zodat je alle dode huidcellen goed weghaalt. Op die manier blijft de huid schoon en krijg je ook geen vuil in je poriën, waardoor de huid er inderdaad een heel stuk donkerder uit kan zien.

Crème om de huid lichter te maken

Een crème om de huid lichter te maken is misschien ook heel goed. Als je al wat bruine of donkere plekjes onder de oksels hebt, zorg dan dat de huid goed schoon is en gebruik de blekende crème. Tweemaal per dag opbrengen en na 8 weken heb je geen last meet van die donkergekleurde plekjes onder je oksels.

Smeren met aardappel

Het klinkt misschien gek, maar snijd een aardappel in plakjes en smeer hiermee onder je oksels. Ook kun je een aardappel raspen en het sap er vervolgens uitsnijden en dit onder de oksels aanbrengen. Laat het ongeveer 10 minuten drogen en spoel het er dan af. Een goed werkend huismiddeltje om van donkere oksels af te komen.

Gebruik een natuurlijke deodorant

De laatste van de 5 tips om van donkere oksels af te komen, is het overstappen op een natuurlijke deodorant. De chemicaliën die in andere deodoranten zitten kunnen schade aan de huid veroorzaken en uiteindelijk ook voor donkere plekken zorgen. Een natuurlijke deo heeft geen parabenen, geen PEGs, geen synthetische ingrediënten zoals hormoon verstorend parfum, en ook geen antibacteriële stoffen en aluminiumverbindingen.  Dit soort deodoranten zijn over het algemeen wel wat duurder, maar zorgen wel voor een betere huid.

Reacties zijn gesloten.