Donkere oksels tijdens zwangerschap

Donkere oksels tijdens zwangerschap – Er zijn meerdere oorzaken voor het hebben van donkere oksels. De meest voorkomende is toch wel als resultaat van het scheren. Omdat je alleen de haartjes wegscheert die net boven de huid liggen, blijven de haartjes onder de huid achter en zorgen voor een donkere waas.Ook zorgt het scheren van je oksels ervoor dat je huid ge├»rriteerd raakt.

De huid van je oksels is erg dun en dus snel beschadigd, met irritatie en jeuk als gevolg. Je kunt ook last krijgen van donkere oksels tijdens de zwangerschap.

Zwanger en donkere oksels?

Als je donkere oksels niet door het scheren komt, kan het zijn dat het te maken heeft met de deodorant die je gebruikt. Het kan ook komen door een slechte hygi├źne of overmatig zweten. Ben je zwanger? Dan zou je te maken kunnen hebben een zwangerschapsmasker. Deze komt niet alleen in je gezicht voor, maar kan ook onder je oksels voorkomen, waardoor je een donkere waas onder je oksels krijgt. Dit heeft te maken met pigmentvorming.

Donkere oksels tijdens zwangerschap

Een veelvoorkomend huidprobleem is donkere oksels tijdens de zwangerschap. Wanneer je zwanger bent dan gieren de hormonen door je lijf. Hierdoor heb je meer kans op zogenoemde zwangerschapskwaaltjes. Denk hierbij aan het welbekende zwangerschapsmasker of donkere oksels. Waarschijnlijk heb je dat laatste niet eerder gehoord en dat komt waarschijnlijk omdat het krijgen van donkere oksels tijdens de zwangerschap minder vaak voorkomt dan bijvoorbeeld het zwangerschapsmasker.

Hoe ontstaan donkere oksels tijdens de zwangerschap?

Je hebt daarnet gelezen over dat je hormoonhuishouding tijdens de zwangerschap helemaal op z’n kop staat. Wij vrouwen offeren ons daar graag voorop. Helaas kleven er enkele vervelende zwangerschapskwaaltjes aan vast, niet iedereen krijgt hier overigens mee te maken. En ook zeker wanneer je er gevoelig voor bent, kun je deze kwaaltjes alsnog heel goed voorkomen.

Een zwangerschapsmasker of hyperpigmentatie

Een zwangerschapsmasker is een bruinige verkleuring van de huid, vaak in het gezicht of de nek, maar het kan ook voorkomen onder je oksels. Je huid zal voorafgaand niet ontsteken en het verloop van het zwangerschapsmasker verloopt erg geleidelijk. Eigenlijk is het zwangerschapsmasker een onschuldige vorm van hyperpigmentatie (wat vaak ontstaat door een blootstelling aan de zon).

Wat te doen bij donkere oksels tijdens zwangerschap?

Donkere oksels tijdens zwangerschap

Er zijn meerdere middelen op de markt waarmee je je oksels kunt bleken. De meest natuurlijke manier is door gebruik te maken van citroen. Het duurt echter wel een tijdje voordat dit effect heeft. Wil je een snel resultaat? Ga dan naar een kliniek om je oksels te laten bleken of koop een middel bij de drogist. Hou er dan wel rekening mee dat het niet schadelijk is voor je ongeboren kind. Laat je goed adviseren door de drogist, voordat je een middel aanschaft.

Reacties zijn gesloten.