Donkere huid onder oksels

Van donkere oksels afkomen

Last van een donkere huid onder je oksels? Dan kunnen daar verschillende redenen voor zijn. Donkere oksels komen veel voor, zowel bij mannen als vrouwen. Hier lees je dan ook wat de donkere huid veroorzaakt, en hoe je er vanaf kunt komen.

Oorzaak donkere huid onder oksels

1) Scheren

De meest voorkomende oorzaak is het scheren van de oksels. De meeste vrouwen hebben door scheren donkere oksels, bij mannen licht dat anders. Wanneer je je oksels scheert dan snij je de haren van de huid af, echter wordt de huid onder de oksels ook iets schraler en droger. Wanneer je donker haar hebt, en vooral donker okselhaar, dan kan het voorkomen dat je de haren die nog onder de huid zitten door de huid heen ziet schijnen. De huid wordt in dat gebied namelijk dunner door onder andere het scheren.

2) Concentratie van dode huidcellen

Uit onderzoek blijkt dat donkere vlekken on de oksels ook kunnen ontstaan door dode huidcellen. De huidcellen blijven aan de huid plakken door bijvoorbeeld deodorant gebruik.

Een concentratie van dode huidcellen is gemakkelijk te verwijderen aan de hand van een scrub. Let er wel op dat je een huidvriendelijke scrub gebruikt zodat je de huid niet beschadigd.

3) Deodorant gebruik

Ook kunnen je oksels donker kleuren door deodorant gebruik. De meeste zijn niet huidvriendelijk en kunnen de huid zelfs beschadigen. Hier reageert je huid dan vervolgens op, waardoor deze kan verkleuren.

Een oplossing zou kunnen zijn dat je voortaan alleen nog maar natuurlijke deodorants gebruikt. Het is tevens belangrijk om een paar uur te wachten met het aanbrengen van deodorant na het scheren. Zo heeft kan je huid in alle rust herstellen.

4) Erfelijkheid

Donkere oksels kun je ook erven. Heeft er iemand in je familie ook last van donkere oksels? dan is de kans groot dat je dit van hem/haar geërfd hebt.

5) Overgewicht

Helaas kan overgewicht ook voor een verkleuring van de huid onder de oksels veroorzaken. Deze aandoening wordt acanthosis nigricans genoemd. Deze aandoening kan zorgen voor huidverkleuringen in nek, oksels en lies.

donkere huid onder oksels

Behandelingen

Een donkere okselhuid kan op verschillende manieren behandelt worden. Zo kun je gebruik maken van natuurlijke scrubs en huid verlichtende crèmes.

Natuurlijke scrubs:

Een natuurlijke scrub maak je gemakkelijk zelf. Wat je hiervoor nodig hebt is zout of suiker, een olie en een vleugje citroen. De scrub zorgt ervoor dat dode huidcellen verwijdert worden, en de citroen heeft als functie de huid op een natuurlijke manier lichter te maken.

Huidverlichtende crème:

Een dergelijke crème kun je toepassen wanneer eerder genoemde behandeling afdoende werkt. Het is belangrijk dat je een crème kiest die PH-neutraal en parfumvrij. Huidverlichtende crèmes geven vaak goed resultaat binnen 4-7 weken. Het is de bedoeling dat je de crème twee keer per dag aanbrengt en goed laat intrekken. Deze behandeling is ook goed te combineren met de natuurlijke scrub methode.

Reacties zijn gesloten.